total off grid

• total off grid

Posted by Michal Slivka on 07/07/2022 at 08:41

Ahojte skupinka 🙂

Zaujala ma tato skupina nakolko riesim a snazim sa byt offgrid ci uz po energetickej alebo potravinovej stranke. Co sa tyka energetickej stranky fotovoltaika 10kw a veterna turbina 0,8kw + testujem vodikovy generator to je na dlhu debatu :D. Potravinova stranka je zlozitejsia (cas v praci mi nedovoluje moc pestovania) zatial riesim len zivocisnu sliepky vykrm/nosnice + dalsi rok chcem zacat s chovom osipanych… Ako riesite sebestacnost vy?

Dakujem a pekny pracovny den prajem

Sidónia Dolniaková replied 3 years, 4 months ago 5 Members · 4 Replies
  • 4 Replies
  • Martin Gross

Member
    08/07/2022 at 18:27

Mnooo, Mám skromnější poměry. 1,2ha pozemek mi prasata nedovolí. Já zas spíš pěstuju, ale dík plzákům španělským nic moc. Na zahradě nepostavím, životní prostředí nedá souhlas. Jsem v maringotce, FV1015WPA, záložní benzínová elektrocentrála, 10indických běžců, mraky ovocných dřevin, hledám další a další vtrvalou zeleninu. Zatím mám rod hemerocalis a crambe maritima. Jsem v cca 600m.n.m. takže je výběr druhů už trochu limitován….

• Oliver

Member
    08/07/2022 at 19:45

Tak tato tema je velmi zaujimava. Solar nemam, pretoze to sa musi kupit a na to nemam. Veterna turbina sa mi zda malo efektivna. Teraz sa venujem vyrobe vodika, ale meviem zistit detaily, parametre a aky material pouzit. Ak mas nejake info ako na to, daj prosim vediet.

• Mariana Janošová

Organizer
    18/07/2022 at 14:28

Napríklad sa dá vyrobiť doma taký kontajner na produkciu plynu. Kravské lajná na začiatok naštartovania procesu sú nutnosť. Len zdieľam, čo sa už v skupine objavilo, lebo je to výborný nápad. Dá sa to vytvoriť vo viacerých veľkostiach.

https://www.youtube.com/watch?v=09W6Xt0zwq4